28 juli 2009

// Artecnica

Det italienska varumärket Artecninca visar hur annorlunda material kan resultera i vackra föremål. De har hjälp av flera välkända designers där Tord Boontje för många är mest känd. Övriga namn är Stephen Burks, Estudio Campana, Augusto Ghibelli, Takeshi Ishiguro, Hella Jongerius, Peter Stathis, Clara von Zweigbergk, Emma Woffenden och Liz Young. Länk.

Future Flora, Tord Boontje
Precis som Tord Boontjes Garland Light så är Future Flora utskure i metallblad som levereras i ett platt paket som man själv monterar runt en glödlampa. Det finns tre olika varianter: Laure, Rugiada och Nadine.

Piqué, Studio Glithero
Piqué och Double Piqué är två handstöpta ljus som står av sig själv på sin rundade fot. Då de är handgjorda finns det inte två likadana ljus utan alla är olika.


Xmas Light, Tord Boontje. Länk
Xmas Light är en efterföljare av succen Midsummer Light. Snöflingor, stjärnor och julkakor är utskurna i Tyvek, ett tåligt papper, och hänger ner över en över en värmeblockerande lampa. Jag förälskade mig i Midsummer Light när den kom men frågan är om jag inte tycker att Xmas Light är snäppet bättre... Kan det bero på att jag älskar snö och vinter möjligtvis?

Witches Kitchen, Tord Boontje. Länk
Withces Kitcen är en serie handgjorda köksverktyg. Designade av Tord Boontje och tillverkade i Colombia, Guatemala och Brasilien.
Trio Candle Holders, Tahmineh Javanbakht. Länk
Höga ljusstakar i vackra färger.


Transglass mirrors, Emma Woffenden och Tord Boontje. Länk
Ovala speglar med handgjorda tredimensionella figurer högst upp. Finns i två modeller: Stjärna och hundmask.

Transglass, Emma Woffenden och Tord Boontje. Länk
Återvunnet glas format i enkel och vacker design samtidigt som de är väldigt funktionella. De är en av Artecnincas bäst-säljande pridukter och ingår i MoMA New Yorks permanenta kollektion.

Thinking of you, Tord Boontje. Länk
Utskuren metall pryder vaser i återvunnet glas. Fantastiskt vackert.
Kaktus, Enrico Bressan. Länk
En pall i polerad aluminium som är inspirerad av en kaktus.

Garland Light, Tord Boontje. Länk
Garland Light levereras i ett platt paket där mönstret är utskuret i metall. Man formar själv metallen runt en glödlampa och vill man ha en större lampa bygger man på med ytterligare metallblad.

Come rain come shine, Tord Boontje. Länk
En bedårande skapelse där stommen består av en rund metallform och blommor av bomull och silke är fastsatta. En mystisk lampa som ger ett lekfullt intryck.
Daedalus Light, Tord Boontje. Länk
En vit svävande vinge. Ger ett lätt och skört intryck.

Beads and pieces, Hella Jongerius. Länk
Underbart vackra keramikföremål i svart med rosa detaljer. Ja tack.

Bottle Stopper,
Tahmineh Javanbakht
. Länk
En vacker detalj på en öppnad vinflaska.

Bloom,
Tahmineh Javanbakht och Clara von Zweigbergk
. Länk
Vacker text i ett pop-up kort i form av bommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar